Constructiile din Minecraft ajung si in lumea reala

        Jucătorii de Minecraft pot crea în lumea virtuală a acestuia diverse construcţii pe baza blocurile de care dispun. Formele sunt dependente doar de imaginaţiei, iar rezultatul arată ca o creaţie din piese Lego. Însă acum formele digitale din Minecraft pot fi transpuse în realitate.

      Transferul construcţiilor din Minecraft în lumea reală se face printr-o aplicaţie dezvoltată pentru iOS şi se bazează pe realitatea augmentată. Aceasta se numeşte Minecraft Reality şi este disponibilă în App Store la preţul de doi dolari. Dar jucătorii trebuie mai întâi să îşi încarce creaţiile pe site-ul dezvoltatorului, apoi, folosind un iPhone sau un iPod Touch, le pot plasa într-un spaţiu real, notează „Polygon“.
      Reproducerea este dependentă, în primul rând, de camera foto pentru a stabili decorul unde urmează să apară construcţia. Apoi, este necesar un dispozitiv Apple mai nou, deoarece pe modelele mai vechi, cum ar fi iPod Touch penultima generaţie şi iPhone 3GS sau iPhone 4, este posibil ca aplicaţia să nu funcţioneze prea bine.