Dupa ce a ajuns pe Windows Phone, Minecraft poate fi jucat pe orice platforma

După ce fusese achiziţionat de Microsoft în urmă cu câteva luni, era inevitabil ca Minecraft: Pocket Edition să poată fi experimentat de utilizatorii de Windows Phone. Minecraft este disponibil pe aproape orice platformă, indiferent dacă vorbim de desktop-uri, console dedicate şi dispozitive portabile. În ceea ce priveşte versiunea Pocket Edition, gândită pentru iOS şi Android, până de curând, aceasta nu putea fi jucată şi de utilizatorii de Windows Phone. De câteva zile, handicapul platformei Microsoft pentru mobile a fost oficial remediat.

La începutul lunii trecute, Microsoft anunţa cu mândrie că a finalizat investiţia unei sume fabuloase de bani în cea mai populară creaţie a lui Mojang. Din acel moment, utilizatorii de WP8 au pornit un cronometru mental vizavi de momentul în care Minecraft va ajunge în Windows Phone Store. Acum , Minecraft Pocket foarte fi descărcat, contra sumei de 7 dolari din magazinul virtual de aplicaţii al gigantului din Redmond.
Pentru că de-a lungul anilor s-a mai întâmplat pe Windows Phone să fie disponibile nişte aplicaţii, doar pentru ca la scurt timp să dispară, merită să aveţi în vedere că este prima oară când Minecraft poate fi experimentat pe un Nokia Lumia sau orice alt gadget cu WP8. În rest, vorbim de exact aceeaşi variantă pe care o găsiţi în Apple AppStore sau Google Play, fără nici o schimbare de opţiuni şi posibilităţi de interacţiune cu lumea virtuală pixelată de mari dimensiuni. Ca moduri de joc, aveţi din start acces la WiFi Multiplayer, Survival şi Creative Modes.

Singurul minus important al acestei versiuni, care are mari şanse să se remedieze în viitorul apropiat, constă în lipsa suportului pentru Xbox Live. Rămâne acum să vedem cât va mai dura până va fi introdus şi acesta.