Mii de utilizatori destepti au downloadat 18GB de virusi sub forma lui “GTA 5 pentru PC”


De fiecare data cand apare un joc interesant si care a avut o perioada lunga de asteptare, apar si problemele cu virusii. La fel s-a intamplat si cu versiunea… inexistenta de GTA 5 pentru PC.
“Destepti”… pe buna dreptate. De fiecare data cand un joc cu o perioada lunga de asteptare este lansat pentru console, apar la scurt timp pe torrente si versiuni false care pretind ca functioneaza si pe PC. De regula, daca jocul a fost lansat pe consola, mai trec cel putin sase luni pana la lansarea acestuia pentru PC. Miile de utilizatori care s-au lasat pacaliti de torrentul intitulat “GTA V Full PC Game” s-au trezit dupa 18 GB downloadati ca sistemul lor nu prea mai raspunde la comenzi.

Chiar daca ne gandim ca acesti oameni au cedat tentatiei fara prea mult rationament, nu trebuie sa ii invinuim pana la capat. Installer-ul arata destul de legitim, pana la capat. Totusi, la final, pentru a primi o cheie de utilizator valabila, esti rugat sa iti completezi toate datele posibile pe un site ce nu are nici o legatura cu Rockstar Games sau cu jocul GTA 5 pentru PC. La acel moment nu trebuie sa te opresti si sa te gandesti de ce un installer de joc iti cere acest lucru? Adica este intr-adevar posibil sa downloadezi o copie piratata si sa primesti bonus pentru efortul tau si o cheie completa pentru a putea rula jocul?

Lectia pe care trebuie sa o retinem din aceasta intamplare este ca o documentare ceva mai serioasa despre data de lansare a jocurilor pentru PC este absolut necesara. In plus, daca ceva arata prea bine pentru a fi adevarat, atunci probabil ca… nu este.