The Forest: un FPS horror cu AI sentimental si padure fermecatoare

Developerul lui The Forest (că-i singur, săracu’, foamea-i mare și nu-i nimeni să-i dea o mână de ajutor) a fost intervievat de VG247 și explică de ce jocul său nu are nimic a face cu alte titluri horror, de exemplu, Amnesia. Dar, întâi de toate, ce primejdie o fi și The Forest ăsta? Ești singurul supraviețuitor al unei catastrofe aeriene. Îți iei din avion tot ce îți este de trebuință, tai câțiva copaci ca să-ți construiești un adăpost, după care purcezi la explorarea pădurii în căutare de apă și niscaiva hrană.  
  
În timpul zilei, atmosfera este superbă, razele soarelui străpung vegetația, păsărelele cântă și albinele zumzăie. În timpul nopții, însă, lucrurile se schimbă toatal, și ai senzația că vezi siluete care se deplasează în tăcere prin întuneric. Heh, nu ești singur... Ai de înfruntat triburi de mutanți canibali care se deplasează noaptea. Ce vrea developerul? Să creeze o pădure fermecătoare ziua, dar îngrozitoare noaptea. Ca să iasă din panorama clasică a FPS-urilor horror, The Forest mizează pe adversari deosebiți: fiecare are propriul AI care le permite să aibă o anumită rutină atunci când nu te afli prin preajmă. De exemplu, creaturile vânează, iar dacă tu le furi hrana, încep să te urmărească și te atacă.
Dacă mai ținem cont de faptul că sunt canibali, atunci e clar că la prima ocazie te trimit pe veșnicele playuri ale vânătoarei și se înfruptă din tine!Dacă vrei să scapi de ei, trebuie să te aventurezi în teritoriul lor și să intri în peșterile în care își au culcușul. Aici intră în scenă latura stealth a jocului, pentru reușita căreia te poți acoperi cu nămol ca să treci neobservat și să-i surprinzi făcând nani în timpul zilei ca să-i masacrezi fără pic de compasiune. Ei, dar cu cât de aventurezi mai adânc în peșteri, cu atât adversarii sunt mai răi. Îi poți extermina pe toți ca să termini jocul, dar acest obiectiv se dovedește extrem de dificil. De exemplu, ca să ucizi un adversar trebuie să-l lovești în cap cu o piatră de câteva ori până ce-i sar creierii pe picturile rupestre de pe pereți.
Developerul lui The Forest ne promite și un AI dotat cu sentimente (cum o fi asta, habar nu am), adversari care se întristează atunci când le ucizi camarazii și care fac tot posibilul să-și salveze răniții.Multe promisiuni frumoase, dar pentru moment nu am vazut mai nimic din acest joc ce ar fi trebuit să apară anul trecut. Dar, cum developerul ne promite o versiune early access până în martie, om vedea ce-i de suflețelul lui.